Zupa szczawiowa
Składniki:
- 20 dag różnych warzyw,
- 25 dag szczawiu,
- 2 łyżki mąki,
- 1/4 l śmietany,
- 2 żółtka,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Warzywa pokroić, ugotować z nich wywar. Szczaw drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. Połączyć z wywarem. Śmietanę rozmieszać z żółtkami i mąką. Dodać do zupy. Całość zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka.
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kraśko stąpa po cienkim lodzie! Zabrał żonę na obiad obok butiku Rozenek... [ZDJĘCIA]
- Ksiądz masakruje występ Bambie Thug na Eurowizji: "To patologia". Dalej jest ostrzej
- Syn Englerta mógłby być ojcem swojej najmłodszej siostry. Jego pasja może szokować
- Coming out partnera Roksany Węgiel z TzG. Kim jest ukochany Kassina? Znacie go!