MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Szef kelnerów warszawskiej resturacji "Parmizzano's" szkolił obsługę przemyskich lokali

Dariusz Delmanowicz
Jerzy Morawski
Jerzy Morawski Fot. Dariusz Delmanowicz
Kelnerzy z przemyskich restauracji oraz pubów szkolili się pod okiem Jerzego Morawskiego, mistrza sztuki kelnerskiej, szefa kelnerów w restauracji "Parmizzano's" w hotelu "Marriott" w Warszawie.

Według Jerzego Morawskiego, standardy zachowań w restauracjach na Podkarpaciu są często archaiczne.

- Pracownicy wydają się odporni na nowości - mówi Morawski. - Wykazują brak przygotowania do zawodu. Jedynie 10 procent personelu to absolwenci szkół gastronomicznych. Generalnie większość przypadkowo trafia do zawodu, ponieważ w danym momencie nie mają innych propozycji zawodowych.

Podczas zorganizowanego przez Urząd Miejski w Przemyślu szkolenia, kelnerzy uczyli się profesjonalnej obsługi, a także zgłębiali techniki analizy zachowań klientów.

- Jakość obsługi kelnerskiej również decyduje o atrakcyjności regionu dla turysty - dodaje Morawski. - Po bazie hotelowej to druga bardzo istotna kwesta. Ma wpływ na to, czy gość wyjedzie zadowolony, a w przyszłości poleci nas znajomym. Dopiero na dalszym miejscu są zabytki, atrakcje.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24