Składniki:
- pierś z indyka, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony długi, czarne oliwki, mix sałat, mały kubeczek jogurtu naturalnego, 3 ząbki czosnku, słonecznik łuskany, grzanki ziołowe, pieprz, sól, papryka słodka, zioła prowansalskie, ocet winny, 4 łyżki oleju Rapso.
Wykonanie:
Pierś z indyka pokroić w nieduże kawałki, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, dodać posiekane drobno 2 ząbki czosnku, następnie obsmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju Rapso. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, ogórek zielony w pół plasterki, oliwki kroimy na plasterki. Mix sałat wykładamy na talerz, dodajemy pokrojone pomidorki, ogórek, oliwki, posypujemy ziarnami słonecznika i grzankami ziołowymi. Przygotowujemy sos jogurtowy: kubeczek jogurtu naturalnego doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pół łyżeczki cukru, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki oleju Rapso i 1 łyżkę octu winnego, zioła prowansalskie. Sałatkę delikatnie polewamy sosem jogurtowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zapendowska nie pokazuje się już publicznie. Jej ostatnie zdjęcie trafiło do sieci
- Kożuchowska z mężem sfotografowani na komunii syna. Wyglądała jak pierwsza dama |FOTO
- Tak Agata Duda wystroiła się na pogrzeb. Wszyscy na nią patrzyli [ZDJĘCIA]
- Pogrzeb Zielińskiego z najwyższymi honorami. Na ceremonii prezydent z żoną