Składniki:
- 1,5 kg piersi z kurczaka
- 1 sztuka warzyw (kalafior, brokół, marchew, pieczarka)
- przyprawa do kurczaka
- przyprawy (sól, pieprz)
- 0,5 litra oleju
- wykałaczki
Wykonanie:
Mięso porcjujemy. Następnie rozbijamy (na grubość według uznania). Każdy
rozbity filet smarujemy zaprawą sporządzoną z przypraw z dodatkiem
niewielkiej ilości oleju.
Warzywa blanszujemy kilka minut, a następnie nabijamy na wykałaczki.
Mięso zawijamy na przygotowane wykałaczki z warzywami następnie oprószamy w
bułce tartej i smażymy na płytkim tłuszczu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Okrasa zrobił karierę po znajomości?! Wychowywał się w miejscu, o którym zapomniano
- Kożuchowska z mężem sfotografowani na komunii syna. Wyglądała jak pierwsza dama |FOTO
- Tak Agata Duda wystroiła się na pogrzeb. Wszyscy na nią patrzyli [ZDJĘCIA]
- Pogrzeb Zielińskiego z najwyższymi honorami. Na ceremonii prezydent z żoną